Mašinsko malterisanje – prednosti, postupak i cena po kvadratu

Da li znate zašto zidovi nisu ravni i zašto se pojavljuju pukotine na zidovima? Pogledajte zašto je bolje malterisati mašinski, a ne ručno. Reći ćemo vam kako se pravilno malteriše, na šta konkretno treba obratiti pažnju da ne bi došlo do problema u budućnosti i koja je cena mašinskog malterisanja po kvadratu.


Šta je mašinsko malterisanje?

To je malterisanje gde se fabrički pripremljen malter (mašinski malter) nanosi na zidove pomoću specijalnih mašina.

Mašinsko malterisanje – prednosti, postupak i cena po kvadratu

Da li znate zašto zidovi nisu ravni i zašto se pojavljuju pukotine na zidovima? Pogledajte zašto je bolje malterisati mašinski, a ne ručno. Reći ćemo vam kako se pravilno malteriše, na šta konkretno treba obratiti pažnju da ne bi došlo do problema u budućnosti i koja je cena mašinskog malterisanja po kvadratu

Kako se pripremiti za mašinsko malterisanje zidova?

malterisanje zidova masinskim putem

Priprema je osnova pre samog počinjanja sa malterisanjem. Pojavljivanje rđe je česta pojava kod nestručnih majstora, ovo se može vrlo lako sprečiti uklanjanjem (sečenjem) sve armature koja se nazire iz betonskih zidova. Nakon toga potrebno je betonske površine premazati sredstvom koje će obezbediti što bolje prijanjanje matera uz beton.

Zidovi moraju biti savršeno ravni, stoga se upotrebljavaju pocinkovane ili aluminijumske ugaoni profili za zaštitu uglova zidova od oštećenja, kao i vođice kao pravci za ravnanje zidova. Ugaone profile je potrebno postaviti i na sve uglove oko terasnih vrata i prozora. Vođice i profili se najčešće postavljaju tako da debljina maltera bude do dva centimetra.

Da ne ne bi došlo do pucanja zidova nakon mrežice je potrebno postaviti na sve spojeve zidanog zida i betona, na mesta gde se nalaze rupe, obavezno pre nanošenja maltera.

Postupak pripreme - ukratko

  1. Isecite aknere, metalne delove koji vire iz zidova
  2. namestite ugaone profile i vođice
  3. premažite zidove premazom za bolje naleganje
  4. namestite mrežice na spojevima dva različita materijala

Izvođenje mašinskog malterisanja

Masinsko malterisanje postupak

Nakon što je izvršena kvalitetna i detaljna priprema, kreće se sa izvođenjem radova. Prvo se malterišu plafoni, a zatim zidovi. Za nanošenje maltera se koristi se specijaln mašina za mašinsko malterisanje, horizontalno, prskanjem između vođica. Nakon prskanja vrši se grubo ravnanje, zatim je potrebno sačekati oko dva časa da bi se malter slegao i prelazi se na skidanje viška nanešenog materijala. Da bi laminat ili parket bio savršeno ravan, veoma je važno da se obrati pažnja na donje delove zidova, kao i na popunjavanje ulegnuća.

Postupak malteracije - ukratko

  1. postupak malteracije ukratko
  2. malterisanje zidova
  3. poravnavanje grebačem i letvom
  4. ispravljanje ulegnuća

Prednosti u odnosu na ručno malterisanje

Mašinska malteracija je dosta jeftinija, kvalitetnija i brža od ručne, stoga je ovo naša definitivna preporuka. Obično je potrebno oko dve nedelje da bi se zidovi potpuno osušili.

Mašinsko malterisanje cena

Cena mašinskog malterisanja se formira u zavisnosti od površina koje se malterišu i kvaliteta zidova. Kod nas se kreću već od 2 EUR bez materijala i 4 EUR sa materijalom. Najpovoljnija cena i kvalitet nas izdvaja od konkurencije. Ukoliko ste zainteresovani za naše usluge pozovite odmah 062 497 000.


Naši radovi

Iza nas stoje dobre preporuke i zadovoljni klijenti, budite i Vi jedan od njih.


image
image
image

Unutrašnje mašinsko malterisanje cena već od 2€

Profesionalno unutrašnje mašinsko malterisanje sa našim ili Vašim materijalom. Cena već od 2€ po m2 bez materijala i od 4€ sa materijalom. Cene se koriguju u zavisnosti od kvadrature.

Spoljašnje mašinsko malterisanje cena već od 3€

Posedujemo sopstvene skele, podupirače, dizalice. Cena već od 3€ po m2 bez materijala i od 5€ sa materijalom. Cena se formira na osnovu Vašeg objekta. Pozovite i saznajte više.

O nama

Mi smo ekipa majstora sa dugogodišnjim iskustvom, usluge mašinskog malterisanja vršimo profesionalno i odgovorno sa garancijom na kvalitet. Posao obavljamo brzo i efikasno. Svesni smo ogromne konkurencije i kvalitetom i cenama smo spremni za svaki vid poslovanja. Pozovite nas i uverite se u našu povoljnost i poslovnost da izađemo u susret svim Vašim željama.

Kontaktirajte nas odmah